Qfluid
Voor een nog beter rendement PVT systeem

De HRsolar groep lanceert Qfluid, een biologische afbreekbare vervanger van glycol antivries voor nog beter rendement PVT systeem.

De HRsolar groep, ontwikkelaar en fabrikant van zonne-energiesystemen heeft voor Qsilence,  het PVT warmtepomp systeem, het baanbrekende antivries Qfluid gepresenteerd tijdens de Duurzaam Verwarmd beurs.  PVT systemen gebruiken tot nu toe nog altijd een glycol antivries vloeistof om de warmte via de PVT panelen over te brengen naar de warmtepomp. Glycol heeft als nadeel dat het een toxische stof is met een hoge viscositeit die zorgt voor meer weerstand bij de warmteoverdracht bij lagere temperaturen.

Qfluid, heeft al deze nadelen niet want Qfluid is 100% glycol vrij. Het is volledig biologisch afbreekbaar en heeft een veel betere warmtegeleiding. De vorstbescherming is tot -20 °C. 

Dit middel heeft ook een ‘multimetal corrosion protection’ welke inhoud dat er meerdere soorten metaal worden beschermd tegen corrosie. De vloeistof is een samenstelling van speciale matrix zouten en is uitgebreid getest en vrijgegeven voor gebruik in heel Europa.

Vanaf heden worden de Qsilence PVT systemen voorzien van Qfluid. 

HRsolar group uitgebreid met WoonDoo!
Onze verkooppartner voor particulieren